RSS
Hello! Welcome to this blog. You can replace this welcome note thru Layout->Edit Html. Hope you like this nice template converted from wordpress to blogger.

.:It's Time 4 Holiday!!!:.




Yahhoooo!!(ni bukan promote Yahoo! ye..) setelah 2 minggu lebih bertarung dengan final exam akhirnya tamat jugak.hahahahahah..puas ati aku..puas2!!!kepada rakan-rakan ku yang masih di medan perang, teruskan perjuangan anda..hamba sentiasa menyapot anda sekalian daripada depan (kalo menyapot daripada belakang korang xnampak aku)..mula ngan paper ECO415 di Dewan Raja Muda Musa..kemudian ETR300 di Fac AD..setelah itu MGT417 juga di Fac AD..diikuti pula IBM530 di Dewan Raja Muda Musa dan diakhiri oleh RET530 petang tadi di Pusat Sukan..

Setelah penat bertungkus-lumus menelaah pelajaran tanpa mengenal erti penat lelah, maka hari ini hamba dan rakan sekelas telah melempiaskan segala perasaan dengan berphotoshoot di I-City..yeehuu..















Saiful Amin



Din




Din & Cayrole

Ina

Qis & Ain

Sufi si Photographer

Post kali ni banyak sket gambar..so, kepada kawan-kawan selamat bercuti..kalo nk maen badminton ajak aku..hehehe..cuti-cuti jugak..jangan lupe sem depan da praktikal..aku praktikal kt mne??kat kat Karangkraf je..bahagian akhbar Sinar Harian..nantikan kemunculan artikel yang hangat dan panas daripada shaher zaman..hahaha..
Chawww!!

Kenape "apabilatanganberbicara"???


Ya mesti korang yang da jengok blog aku ni tertanye2 nape la mamat hensem ni buboh name blog die cenggini..walaupon xtertanye2 wat2 la tertanye2..hahahaha..Frasa "apabilatanganberbicara" dipilih sebagai name blog aku ni disebabkan oleh tangan aku ni lebih banyak berbicara berbanding dengan mulut aku ni..haha..ye memang aku ni kurang bercakap..dan apabila tangan aku ni da mula berbicara maka terhasillah blog macam ni..



Aku ni akan banyak bercakap pakai mulut bile aku lepak2 ngan ngan kawan2 rapat aku terutamenyer geng ROCK KERAS la..huhu..aku xbercakap bukan aku sombong, tapi da memang macam ni la perangai aku nak wat macam mana..sebab 2la xde awek coz xbanyak cakap..huhu..sampai saiful amin penah cakap "kalo kat luar shaher xbanyak cakap tapi kalo kat alam maya kalah ko"..hahahaha..



Aku hanya bercakap bile perlu je..kalo xde bende aku nk cakap jadi aku diam je la..xbanyak dosa..jadi wat rakan2 sekalian kalo aku diam time ngah lepak ngan korang paham2 je la..xyah la tanye2 lagi..ha dan satu perkara yang aku xsuke bile perkenalkan aku kat kawan korang xyah la nak mention "DIE NI PENDIAM"..perlu ke nak bagitaw kat orang..haih..lepas ni kalo nak kenalkan aku kat orang jangan wat macam tu ye..atau pon xyah kenalkan..lagi senang..aku pon xsakit ati..

hmmm..xtau da ape lagi tangan aku ni nak cakap..sampai sini je kot..kalo ade sebarang kemusykilan tinggalkan saje komen anda di bawah..seehingga bertemu lagi..babye..

~KEMBANG PERAWAN~


Sedang melayan filem "Kembang Perawan"..Tengok kat YouTube macam best je..Cite remaja aku suke tengok..maklum la aku kan remaja..tapi kali makcik2 atau dalam bahasa Korea nye ahjumma kalo nk tengok boleh je..kalo rase remaja tengok la..huhu..camne leh tertengok cite ni??ini semua disebabkan oleh ahjumma sapikah..sebelum ni kat blog die Boneka Manik (promote sket) pakai lagu Kembang Perawan yang dinyanyikan Gita Gutawa..nak search la kat YouTube nk tengok video klip lagu ni..aleh2 jumpe plak filem ni..ape lagi download je la..

xabes lagi tengok filem ni..download kt YouTube je..memang xsempat la nak tengok sampai abes tengah ari ni coz jap lagi kol 2.30 ade presentation Business Plan kat fac Biznez yang macam best tu..huhu..dan malam ni akan ade lagi 1 post pasal exam ETR300 tadi..ok jam pon da kol 2..nak siap2 g present..
Daaa~


p/s: da macam ROCK KERAS plak aku tengok 4 orang dalam filem ni.ekeke..;p

Final Exam Finally Arrives!!!




Ya esok (30 Oktober 2010) bermula final exam bagi diriku ini. First paper bagi final exam ni ECO415 ECONOMICS. Harap2 segala bende yang diajar oleh Assoc. Prof. Gan Leong Chai dapat dicurah ke atas ketas jawapan dengan cemerlangnye.hahaha.. Post kali ni memang pendek je coz demand & supply,  equilibrium, price control, elasticity of demand, elasticity of supply, factors affecting, market structure, national income, fiscal policy, monetary policy, economic problems, inflation, international incomes dan banyak lagi sedang menanti. Jadi sampai sini je. Assalamualaikum..

Konsert ROCK KERAS!!!



Apabila ROCK KERAS semakin popular maka adalah pihak yang sudi menaja kami untuk mengadakan konsert pertama kami..hahaha..terima kasih diucapkan kepada Mr. Jackie Chan kerana sudi menaja konsert kami..

Tetapi konsert pertama kami ini tidak dapat disertai oleh kesemua ahli ROCK KERAS..kepada Hafeez Azwar yang belajar di University of Seoul, Korea, Mohd Zarul di University of Manchester, UK dan Fadil Naris di Technical University of Munich diharap anda sekalian tabah berada di perantauan..walaupon aku juga sedang belajar diperantauan iaitu di Harvard University, USA sempat jugak la balik untuk konsert ni..hahaha..

Disebabkan oleh sambutan yang amat menggalakkan terhadap konsert kami ni, (terima kasih kepada peminat yang sudi datang) tiket konsert ni da habis dijual sebelum kami tau konsert ini akan diadakan..hahaha..hebat betul..sebab tu kami xdpt nk bg tiket free kepada rakan2 kami..bukan kedekut ye..huhu..

Ha lupe nk bagitaw tempat ahli ROCK KERAS yang xdapat datang ni telah diganti oleh Wak, Poji dan sorg kawan ash ntah name ape ntah..huhu..konsert kami ni telah bermula pada pukul 9 hingga la pukul 12 tengah malam..jika sebelum ni filem kami mendapat sambutan menggalakkan kali ni pula konsert kami juga mendapat sambutan yang memberansangkan..hahaha..terima kasih kepada peminat2 ROCK KERAS..

Akhir kata, sebagai tanda penghargaan kepada para peminat kami, kami akan mengeluarkan t-shirt ROCK KERAS..segala design masih dalam perancangan dan akan dikeluarkan di pasaran dalam masa yang terdekat..jadi jangan lupe dapatkannya sementara stok masih ada..

Badminton Oh Badminton


yyaarrgghhh!!! malam semalam tertunailah hajatku untuk melempiaskan gian bermain badminton..tapi xpuas lagi la..baru 1 malam je maen mane nk puas..mungkin esok maen lagi..malam ni xmaen..rehat je..

Tapi malam ni ade projek laen..semalam lepas maen badminton g kt gerai depan dewan 2..ade plak jual2 baju..ingatkan jual baju bandle.huhu..bukan baju bandle la..kat situ leh tempah baju, seluar, topi, macam2 lagi la..pastu timbul plak idea nak buat baju team ROCK KERAS..dorang kate baju ni nk wat baju training badminton..kalo nk g tgk bola pon leh pakai baju..jadi lepas dok bincang2 dorang decide nk wat baju..aku ok je..

Lepas tu kitorang gerak g restoran sebelah petronas ligamas..dorang namekan restoran 2 "Restoran Arsenal Kalah"..cehhh!!!!@#^%$&^(&*(*%..takpe2..nanti Man Utd ngan Chelsea kalah jage la korang..Ade la kawan aku 2 Syuk mule2 sokong Liverpool..tapi lepas tengok Liverpool makin lame xleh blah die tukar sokong Chelsea plak..Pe ni bro???hahaha..xpe2 bagi can..

Kat retoran 2 mule2 cadang nyer xnk makan..tapi bile pk2 balik kang balik umah kang lapar plak..jd order la char kuew teow..sapik pon same..lepas abes makan g cc jap..nk lepak lame2 kat restoran 2 awek  xde pon yang hot2..hahaha..lepak cc bukak facebook cari design baju yang cantik2 sket..kol 12 balik umah..

Esok nyer (ari ni la..)aku sakit perot!!!ni mesti makan char kuew teow kat restoran 2..hampeh tol..eh sapik ko xsakit perot ke??ke perot ko kebal???hahaha..jadi projek malam ni nk wat design baju..harap2 cantik la ntnti baju 2..kalo da siap nanti akan ditunjukkan di sini..k la sampai sini je dulu..xtaw ape nk mengarot lg..bye..
-PEACE NO WAR-

Arsenal vs Shakhtar Donetsk 5 - 1 ||UEFA Champions League||



sebelom balik UYB nak post dulu pasal game malam td Arsenal vs Shakhtar Donetsk yang dimenangi oleh Arsenal dengan jaringan 5 - 1..wahahahaha..jaringan Arsenal telah disumbang oleh Alex Song 19', Samir Nasri 42', Fabregas 60' (pen), Jack Wilshere 66' dan Chamakh 69'..cayalah Alex Song..hahaha..


Manakala jaringan Shakhtar Donetsk disumbang oleh Eduardo da silva minit ke-82..Eduardo ni player Arsenal gak dulu..sblm ni die cakap kalo die jaringkan gol die xnak celebrate..dan die tunaikan janji..penyokong Arsenal pon hormat gak kat die..that's the spirit..untuk full highlight tgk video bawah ni..

video

ok sampai sini dulu..nnt update lagi..kepada fan Man Utd (sapik alek)..dengar cite Rooney nk kuar Man Utd..hahaha..no komen..choooww!!

ROCK KERAS


ahli2 lame ROCK KERAS

ape bende ROCK KERAS tu???ROCK KERAS merupakan sebuah pertubuhan mafia yang aku join..hahaha..ROCK KERAS ni kumpulan aku mase skola dulu..sekarang pon ROCK KERAS ni masih kumpulan aku..kumpulan saje2 je..mule2 kumpulan ni ade 4 org je iaitu ashmawi mohamad, apis azwar, sapik alek dan shaher zaman yang hensem dan kacak..kumpulan ni ditubuhkan pada taon 2005 kot..ianya ditubuhkan disebabkan oleh tindak balas daripada penubuhan sebuah kumpulan mafia yang laen iaitu NAGA KUAT.. 

NAGA KUAT merupakan musuh ketat kami..NAGA KUAT telah dianggotai oleh aiman nordin, sapik "anek" anuar, epul che said dan khairul "cenok" anuar..mereka sangat mencemburui kehebatan dan ketampanan kami..disebabkan oleh masing2 mengatakan kumpulan mereka hebat..maka telah berlaku la satu peperangan yang amat dasyat..peperangan babdminton..hahaha..lawan badminton laaa..disebabkan oleh kumpulan kami selalu training jd setakat lawan badminton ni mcam hembus nafas je..kemenangan telah berpihak kepada kami..hahahaha..

kemenangan ini telah menyebabkan kami terus gian nk maen badminton sampai la ari ni..dulu blk skola je maen badminton..cuti skola je maen badminton..maen dari kol 2-3 sampai la nk dekat maghrib..time tengah ujan pon kitorang leh maen badminton..hebat xhebat la kami..hahahaha..tapi tiap2 kali maen badminton aku la yang bawak air..apehal???disebabkan aku baek hati aku bawak la air untuk korg..

sekarang masing2 da ade haluan sendiri..tapi ROCK KERAS tetap dihati..yeeahhh!!!reket pon xnak mengalah..masing2 nk pakai yonex ngan li ning..(kepada pembaca yang tau ape bende li ning 2..li ning merupakan jenama reket yang digunakan oleh Lin Dan..ada paham???) haa...sekarang ROCK KERAS da tambah ahli..ahli yang baru join ialah zarul, padil dan syuk (jangan lupe bayar yuran)..dengan kehadiran ahli baru maka bertambahlah kekuatan kumpulan mafia ni..

ahli ROCK KERAS sekarang

kembali ke alam nyata..esok bersamaan ari rabu 20102010 (hensem tarikh 2 macam aku..) aku blk umah..hahaha..malam kite maen badminton..gian2..da lame aku xmaen badminton..air bawak sendiri!!!
chaaooowww!!!

Keane - Somewhere Only We Know



video

I walked across an empty land
I knew the pathway like the back of my hand
I felt the earth beneath my feet
Sat by the river and it made me complete

Oh simple thing, where have you gone?
I'm getting old and I need something to rely on
So tell me when you're gonna let me in
I'm getting tired and I need somewhere to begin

I came across a fallen tree
I felt the branches of it looking at me
Is this the place we used to love?
Is this the place that I've been dreaming of?

Oh simple thing, where have you gone?
I'm getting old and I need something to rely on
So tell me when you're gonna let me in
I'm getting tired and I need somewhere to begin

And if you have a minute, why don't we go
Talk about it somewhere only we know?
This could be the end of everything
So why don't we go somewhere only we know?
Somewhere only we know

Oh simple thing, where have you gone?
I'm getting old and I need something to rely on
So tell me when you're gonna let me in
I'm getting tired and I need somewhere to begin

And if you have a minute, why don't we go
Talk about it somewhere only we know?
This could be the end of everything
So why don't we go? So why don't we go?

Oh, this could be the end of everything
So why don't we go somewhere only we know?
Somewhere only we know
Somewhere only we know


McFly - All About You

video

It's all about you (it's about you)
It's all about you baby (it's all about)
It's all about you (it's about you)
It's all about you

Verse 1:
Yesterday you asked me something I thought you knew
So I told you with a smile, it's all about you
Then you whispered in my ear and you told me too
Said you'd make my life worthwhile, it's all about you

Chorus:
And I would answer all your wishes
If you ask me to
But if you deny me one of your kisses
Don't know what I'd do
So hold me close and say three words like you used to do
Dancing on the kitchen tiles, it's all about you, yeah!

(Guitar solo)

Chorus 2:
And I would answer all your wishes
If you ask me to
But if you deny me one of your kisses
Don't know what I'd do
So hold me close and say three words like you used to do
Dancing on the kitchen tiles
Yes you make my life worthwhile
So I told you with a smile
It's all about you

It's all about you (it's about you)
It's all about you baby (it's all about)
It's all about you (it's about you)
It's all about you baby (it's all about)
...

mrbrightside

video

I'm coming out of my cage
And I’ve been doing just fine
Gotta gotta gotta be down
Because I want it all
It started out with a kiss
How did it end up like this
It was only a kiss, it was only a kiss
Now I’m falling asleep
And she’s calling a cab
While he’s having a smoke
And she’s taking a drag
Now they’re going to bed
And my stomach is sick
And it’s all in my head
But she’s touching his—chest
Now, he takes off her dress
Now, let me go

I just can’t look its killing me
And taking control
Jealousy, turning saints into the sea
Swimming through sick lullabies
Choking on your alibis
But it’s just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes
‘Cause I’m Mr Brightside

I’m coming out of my cage
And I’ve been doing just fine
Gotta gotta gotta be down
Because I want it all
It started out with a kiss
How did it end up like this
It was only a kiss, it was only a kiss
Now I’m falling asleep
And she’s calling a cab
While he’s having a smoke
And she’s taking a drag
Now they’re going to bed
And my stomach is sick
And it’s all in my head
But she’s touching his—chest
Now, he takes off her dress
Now, let me go

I just can’t look its killing me
And taking control
Jealousy, turning saints into the sea
Swimming through sick lullabies
Choking on your alibi
But it’s just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes
‘Cause I’m Mr Brightside

I never...
I never...
I never...

UM OH UM..


Ari ni pegi UM ngan sufi nak cari bahan nak wat proposal..Tengok2 tayar moto bocor plak..bocor sikit je..tp still leh naek lagi..tros g kedai moto..ingat nk tampal je..skali org 2 kate xleh tampal..kene tukar..duet da la ade banyakkkk xde..so isi ingin banyak2 tros g UM..ati keringgg..haha..

Sampai UM ok je tayar..masuk la perpustakaan za'aba..sambil cari bahan sambil usha awek2 UM..tapi banyak cari bahan la drpd usha awek..huhu..tengah2 cari bahan 2 tibe dgr plak bunyi ringtone..cari punya cari rupe2 nye ringtone perot aku..hahaha..perot kosong xmakan lg rupenyer..sian kat ko perut..tahan je la..da abes cari bahan ktorg balik..tgk2 tayar da kempis abes..kt mne la nk isi angin ni..da la xtau sangat tempat kat UM ni..jd setelah memerah otak, ktorg wat keputusan aku bwk moto blk sorang2 sufi naek kete ngan bdk pompuan kelas ktorg..nasib la dorang g skali..

Jadi aku bawak la moto pelan2..pelan2 ke???aku mane reti bawak moto pelan2..hahaha..aku redah la federal highway sorg2 ngan tayar moto yang pancit..xde plak stesen minyak kt tepi highway ni..jadi teros la lagi sampai batu tiga..baru la jumpa stesen minyak shell..isi angin pastu call carol..pott pett pott pett jap pastu tros gerak balik..angin tayar da ade ape lagi teros merembat la..hahaha..nasib la xtergolek dalam terowong..merembat punye pasal..huhu..sampai petronas isi angin lagi..teros gerak balik..sampai BHpetrol isi angin lagi..gerak balik sampai la umah..sampai je umah wat air kopi pracampur 3 in 1 Tesco choise (jimat2..mak yg belikan lg jimat..haha)..pastu terus online fb n update blog..maklum la da ade blog..huhu..

aku da ade blog.huhu..

org laen ade blog..aku pon nk ade blog..tp ape aku nk tulis dlm blog aku ni??ntah la..
ok la aku nk cite ape yg berlaku dlm minggu ni kt aku..

isnin - 11 oktober 2010..
hmm..ape aku wat ek ari isnin..g kls blk kls..g mkn blk mkn..ntah la aku da lupe ape aku wat ari isnin..
short-term memory bak kate auntie gmah Nur Razimah (untung ko aku sebut name ko dlm first post aku.huhu..)

selasa - 12 oktober 2010..
ari ni pon g kls blk kls..tp lps maghrib dlm kol 7 lbh (mmg la lps maghrib kol 7 lbh..xpnh lg lps maghrib kol 12.30 tgh ari.hahaha..) aku bersame2 geng ROCK KERAS g stadium shah alam nk tgk bola SELANGOR VS KELANTAN..dah agak da mmg ramai org yg g..kalo nk taw sape geng ROCK KERAS ni nnt2 aku cite..

smpi je kt stadium, parking kete Myve (bak kate syuk) sapik alek tros ktorg menuju ke dlm stadium..tp sblm 2 singgah jap kt gerai kt luar stadium 2 nk bli vuvuzela..taw ke ape vuvuzela 2??vuvuzela mcm trumpet 2..time world cup kt afrika org dok tiup2 2..harge rm15..ash je yg bli..eh lupe lg..ptg sblm g stadium 2  aku g bli tiket..takut abes plak tiket nnt..sapik kate hamidin suh bli tiket awal2..hamidin ni setiausaha agung FAS..pas je bli tiket singgah gerai bli jersi Selangor..setelah menggunakan kehenseman aku ni utk tawar menawar dpt la rm35 selai jersi..


sambung balik cite da smpi stadium, bli vuvuzela pastu tros msk stadium..pergghhh ramai giler manusia dlm stadium ni..nk penoh gak la stadium..terpusing2 la kami cari tempat duduk..da dpt tmpt duduk..



mase first half penonton xabes2 maen mercon..penyokong kelantan la yg plg byk maen mercon..bkn nk menangkan penyokong selangor tp 2 la kenyataan nyer..siap dorg maen mercon thunderclap lg,,kene kat medic..sian dorg..


video


ish3 ape la nk jd..patut nyer silaturrahim dirapatkan..ni tidak lg dijauhkan ade la..mlm 2 jgk ade sorg penyokong kelantan meninggal coz sesak nafas..sesak nafas sebab bergadoh ke atau die mmg ade penyakit ke xtau la..keputusan malam 2 seri 0 - 0..blk je drpd stadium tros g barra makan..sambil makan sambil tgk awek..hehehehe..mcm cikgu BM aku dulu cikgu Zul ckp "sambil2"..hahahaha..da abes makan tros je blk umh dlm kol 12..xleh nk lepak lame2 coz dorg nk blk UYB..aku sorg je blk umh flat seksyen 7..huhu..

rabu&khamis - 13,14 oktober 2010..
xde ape sgt la ari ni..mcm biase g kls blk kls..
pastu ari khamis malam sambut besday carol..sambut kt taman depan restoran selaseh je..gambar besday diambil oleh juru kamera kelas kami - Sufi..








sabtu - 15 oktober 2010
arini cuti..cadang nyer nk g UM tp xjadi plak..jd dok umh je la..malam g mkn kt barra usha awek lg..huhu..g mkn ngan sufi n pipah..tgh2 mkn 2 sapik alek msg man utd 2 - 0 west brom..arsenal 0 - 1  birmingham city..tp xabes lg..tgk sampai abes keputusan nyer man utd 2 - 2 west brom..arsenal 2 - 1 birmingham city..hahahaha..2la berlagak lg..chelsea pon seri 0 - 0 ngan aston villa..

ahad - 16 oktober 2010
ari ni ade kls MGT415 kne present website..group aku wat website jual kasut..encik saiful lecturer aku 2 komen website group kami ni terlalu simple..huhu..jd la 2 je yg termampu wat..tp pamphlet group kami menarik..die kate indah kabar dr rupa..hahaha..blk wat presentation mkn kt tomyamku kt seksyen 7..lps mkn g umah ama coz nk tolong buangkan bangkai tupai yg da berulat..hahaha..die kate takut nk ambik buang..takut ape nyer bkn idop lg pon..huhu..terpaksa jadi hero jap..hehe..da buang tros blk umah..

malam g mkn jap n tgk bola..teman sufi tgk liverpool lwn everton..malang nyer liverpool kalah 2 - 0..huhu..mengamok sufi..sabar sufi..liverpoola makin lame makin kurengg..

lps mkn blk umah tros mengadap pc..maka wujud la blog ni..huhu..dulu ade jgk blog..tp hangat2 taik ayam je..harap2 blog kali ni kekal lame..eceh macam bercinta plak..hahaha..k la sampai cni jela dulu..panjang lebar da aku taip..ok daaa~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright 2009 apabilatanganberbicara. All rights reserved.
Free WordPress Themes Presented by EZwpthemes.
Free Blogger Layouts | Bloggerized by Miss Dothy